Indoor skydiving camp или как да тренираме парашутизъм на закрито

22.03.2019
През Март 2019г. Sko4i.bg организира първия тренировъчен лагер за парашутисти и AFF ученици във вертикалния въздушен тунел Hurricane Factory-Словакия. Групата ни от 12 човека успя да излети своите 13 часа само за 3 дни!
 
Вертикалният тунел е чудесен тренажор за придобиване и подобряване на уменията на начинаещи и напреднали парашутисти. Условията в тунела са максимално близки до тези при свободно падане, скоростта на въздушната струя е идентична - около 180-200км/ч. 
Една сесия продължава две и половина минути и се равнява по време за свободно падане на почти на 3 парашутни скока! Инструкторите работят с курсиста, като му показват нагледно, подават му сигнали при нужда от корекции, което във въздуха би отнело десетки скокове.. Всяка сесия се записва от камери и се прави индивидуален разбор за всеки.
 
Летенето в тунела изисква добра физическа кондиция – това е важна информация за начинаещите, които до този момент са нямали опит с Indoor skydiving. 
 
Хората с опит успяха да подобрят уменията си във въздуха и да научат интересни нови неща. AFF учениците си помогнаха за предстоящия си курс, като отработиха всички упражнения, необходими за успешното преминаване на програмата. 
 
Всички от групата на Sko4i.bg предизвикаха себе си, бяха усърдни и най-вече осъзнаха, че летенето е удоволствие. 
 
Най-важното е, че всички се забавляваха много! 
 
Следващото ниво: Синьото небе!