Какво представлява AFF курсът за парашутисти и 5 причини да се запишеш за него

09.04.2019

AFF означава ускорено свободно падане и е един от най-популярните методи на обучение на парашутисти в България и по целия свят. Това е така, защото AFF позволява да изпиташ свободното падане от първия си скок!

Методът на обучението се базира на поредица от нива, всяко от които ти помага да развиеш уменията си и да станеш по-уверен в себе си по пътя към завършване на курса!

Ако искаш да вкусиш чувството на свободно падане и да управляваш сам парашута от самото начало, AFF е за теб!

Първите 3 скока ще си придружен от двама инструктори, които тe стабилизират, а следващите скокове - само от един. Твоите инструктори ще те тренират в небето посредством сигнали с ръце, ще правят с теб “сухи тренировки” преди всеки скок, както и разбор след всеки от тях. Това е чудесен начин да се научиш, особено ако си мотивиран и искаш да видиш бърз прогрес!

 

А ето и 5-те причини да се запишеш за AFF курс в Sko4i.bg:

1) Постигни нещо страхотно, което за останалите е просто … страшно!

Една от основните причини, поради които хората се опитват да се справят с AFF, е  чувството за постижение.

Честно казано, скачането от самолет е сериозна работа. Независимо дали се страхуваш от височини или не, идеята да напуснеш съвършено здрав самолет, и то в полет, е налудничава!

Ето защо толкова много хора, записващи AFF курс, получават чувство за огромно постижение. Ще бъдеш невероятно горд не само от способността си да надскочиш себе си, но и от все по-съвършения контрол, който ще постигаш в хода на обучението и при всеки скок след него. Помисли само колко е забележително да контролираш тялото си, докато падаш свободно към земята със скорост 200 км/ч!

 

2) Забавлявай се отвъд най-смелите си фантазии!

Ако можеше да притежаваш суперсила, каква би била тя?

Един от най-често срещаните отговори на този въпрос е - способността да летя.

И какво ни дава скачането с парашут? Способността да летим.

По същество, AFF курсът ти дава достъп до „суперсила “, която повечето хора биха искали да имат, но някак все не се престрашават!

Нещо, което много хора не осъзнават за скачането с парашут, е, че всъщност ние имаме контрол над телата си, когато падаме свободно. Тоест можем да се движим из небето в избрана от нас посока, можем да забавяме или ускоряваме падането си и всичко това само като променяме позицията на тялото си! Забележително, нали?

 

3) Придобий нова перспектива!

Случвало ли ти се е някога да се прибереш от работа и да осъзнаеш, че напрежението от деня все още ти тежи? Напълно нормално е да се чувстваш стресиран, особено в днешния съвременен свят, където всичко е толкова хаотично, всепоглъщащо и товарещо сетивата ти.

На 3000м. над земята обаче нещата изглеждат по друг начин! Попитай всеки парашутист някога мислил ли е за притесненията си докато пада с 200 км/ч към земята (или ето ти и другата перспектива – докато лети с 200км/ч из небето). Обзалагам се, че отговорът е не! Всички притеснения, грижи, всички списъци със задачи и (не)тривиални проблеми ще се изпарят веднага, след като излетиш от пистата. Именно това прави парашутизмът, така освобождаващ, релаксиращ и пристрастяващ!

 

4) Научи чудесно ново умение!

Както всеки друг спорт, при скок с парашут можеш да напредваш и да продължиш да се усъвършенстваш. След завършването на AFF можеш да надграждаш различни нива, които ти дават възможност да летиш с други парашутисти, да извършваш скокове във вода или нощни такива, а за най-запалените  - да се сертифицираш като парашутен инструктор.

AFF курсът е просто първата стъпка към един нов свят! След като опиташ, ще видиш колко много можеш да научиш за летенето чрез тялото си... Щуро забавление, започващо още с пристигането на летището!

 

5) Запознай се с нови приятели!

Парашутната общност е огромна! Тя се простира извън пределите на страната - в международен план хората по целия свят споделят любовта си към този невероятен спорт. Като започнеш AFF курса, ще получиш достъп до тази общност и неминуемо ще срещнеш невероятни нови приятели и съмишленици!

Характерно за всеки парашутист е, че всички сме сходни по няколко ключови признака:

Първо, обичаме нашия спорт и сме супер пристрастени към него.

Второ, всички се стремим да направим нещо необичайно - не сме доволни от „нормалните“ хобита и вместо това избираме да направим нещо, което ни дава  буквално изцяло нова перспектива за света от „височина“.

Трето, всички просто много се забавляваме! Прекарваме време заедно, докато скачаме и след това често оставаме на Дропзоната със семействата и приятелите си, за да споделяме хапване и бири, истории за деня и просто да се посмеем.

 

Ще се радваме да бъдеш част от тази общност и сме сигурни, че идеята вече ти харесва!

 

Blue Skies,

Екипът на Sko4i.bg