Какво трябва да знаем скока с парашут Тандем?

29.05.2020

„Веднъж опитали полета, вие ще вървите по земята с очи, обърнати към небето, защото там сте били и там ще искате да се върнете.“  - цитатът на Леонардо да Винчи е един от най-популярните в историята за парашутистите. Въпреки че е направил това изявление още през 1480г., той се докосва до духа, който резонира с всеки, който някога е скочил. Но Леонардо не е баща на парашутизма.  

Изображения на парашути са открити 1100 г. от н.е. в древен Кирай, но не е ясно дали те някога са се превърнали в реалност. Едва през 1797г. Андре Жак Гарнерин (считан за първия парашутист-изпитател) прави и първия документиран скок с парашут от балон - на височина само около 600м. над Париж!  По-късно на преден план идеята за използването на парашутисти излиза по време на Първата световна война, а първите мащабни парашутни операции започва Германия по време на Втората световна война.

За създател на съвременната  тандемната система за парашутни скокове се счита американецът парашутист-изобретател Тед Стронг. През 1983г. неговото изобретение води до своеобразна революция в парашутната  индустрия, позволявайки да се осъществяват скокове за обучение, забавление и с комерсиална цел.  В днешно време парашутният спорт е популярно занимание за търсачите на силни усещания и е максимално безопасен поради големия напредък в технологиите след 40-те години на 20в. Тандемните скокове направиха нашия спорт достъпен за широка маса от хора, а това, което някога се е смятало за акт, запазен само за абсолютни смелчаци, днес е по-скоро като возене на влакче. Искаме да ви предупредим: обичайно е за хората, които са опитвали веднъж, да искат да се върнат отново и отново! Всъщност много от най-големите  парашутисти  са започнали със скок в тандем!

Защо скокът с парашут – тандем е точно за Вас?

За разлика от всичко, което сте правили преди – това е неописуемо изживяване. Въздушната струя, невероятните гледки, стъпката извън самолета, адреналинът ви превземат напълно... това е вълнуващо и пристрастяващо!  Но тази стъпка „отвъд“  струва много повече - тя е доказателство за способността ви да преодолявате предизвикателствата, да победите страховете си и да излезете от зоната си на комфорт.

Скок ТАНДЕМ: какво трябва да знаете?

- Изберете внимателно къде са скочите- искате удобна локация, но също така и да знаете, че ще имате най-запомнящото се преживяване.

- Внимавайте за цените – в индустрията те варират. Искате най-изгодната цена, но не и най-евтината. Не забравяйте- нашият  спорт  изисква най-качествената екипировка, инструктори с висок професионализъм и най-добрите самолети. Цените трябва да отразяват това.

- Проверете отзивите на клиенти - оценката на преживяването, който други хора са имали в центъра, ще ви даде добра представа какво можете да очаквате.

Готови ли сте за първият си тандем  скок? Резервирайте днес или се свържете с нас ако имате въпроси!

Знаем, че вече сте убедени – да, скокът с парашут е следващата ви голяма цел!