Въпроси

Имате ли офис, от който мога директно да закупя ваучер в брой?

Не, имаме единствено онлайн магазин, където да поръчате и да изберете как да заплатите –с банков превод, Visa или MasterCard.

Къде се провеждат скоковете?

Скокове се изпълняват на:

- Летище Сапарева баня (основна база) -Напишете в навигацията-Sko4ibg!

 

  

Предлагате ли транспорт?

За съжаление нямаме организиран транспорт.

Има ли кафене или ресторант на летището?

Ние предлагаме кафе, чай и безалкохолни напитки, а за храна или нещо за похапване моля донесете си, каквото желаете.

Колко време да предвидя за Тандемния си скок?

Отделете си приблизително 2 часа за престой на летището при условие, че няма забавяне поради метеорологични причини или съображения, свързани с въздушен трафик. Трябва да се явите минимум 45 минути преди резервирания час, ще се подготвите за скока и преминете инструктаж. Самият скок продължава около 35 минути, които вклюват изкачването със самолета и скока. Полетът с разтворен парашут продължава около 5-6 минути. 

Има ли ограничение в килограмите ми?

Максимало допустимите килограми са до 100кг.

Има ли възрастово ограничение?

Лица под 16г. не могат за извършват парашутни скокове. За непълнолетни лица между 16г.- 18г. – със съгласие от родител/настойник (изисква се призъствие на място).  Може да Ви помолим да потвърдите възрастта си с валиден документ със снимка. Няма горна граница, стига да сте здрави и да нямате други противопоказания. 

Мога ли да бъда в същия полет с приятеля/ приятелката ми?

Самолетът побира 4 човека, ако и двамата нямате външно видео и/или фото заснемане – ще бъдете заедно в самолета при условие, че резервирате за един и същи ден и час. Ако имате външно видео и/или фото заснемане, трябва да бъдете в отделни полети, за да има място и за оператора.

Мога ли да се кача със свое GoPro или камера и да се снимам сам/а?

Не, личните камери и всякакви други принадлежности са забранени по време на скок от мерки за безопасност.

С каква скорост ще падаме?

Средната скорост в свободното падане е 200 км/ч.

От каква височина се извършва скокът?

Между 3000-3500 метра.

Какво се случва с резервацията ми ако времето е лошо?

За съжаление парашутизмът е изключително зависим от метеорологичните условия. Ако имаме предварителна яснота, че скокове няма да се провеждат, ние ще се свържем с Вас, за да преместим резервацията Ви за друг свободнен и удобен за Вас ден/час.  При резки промени на времето и ако вече сте на летището, вариантите са да изчакате евентуално подобряване на условията или да пререзервираме скока Ви за друг удобен ден/час. Ако нямате възможност да скочите, ще Ви върнем пълната сума.

Влияят ли метеорологичните условия върху качеството на моите снимки и видео?

В повечето случаи не. Все пак при определени метеорологични условия това е възможно :

- при голяма разлика в температурите между земята и на изходна височина 3000-3500м. ;

- при ниски температури може да се наложи да скочите с шапка и шал, които да прикирват лицето Ви. Ако това Ви притеснява, обмислете дали бихте искали да скочите в друг сезон или при по-топло време;

- висока облачност: не скачаме при облачност, но понякога облачният слой може да се окаже над минималната височина за изход на тандема. Тогава е възможно снимките и видеото да са по-тъмни, дори ако денят е слънчев.

Ако имате някакви въспроси сме на разлоложение - свържете се с нас!

 

Как да се облека?

Комфортно спортно облекло за съответния сезон и удобни, ниски обувки с възможност за затягане с връзки. 

През кой сезон е най-добре да скоча?

Всеки сезон има своя чар! Скачаме основно от април до ноември. Стига времето да е подходящо-изборът е изцяло Ваш!

Мога ли да скачам ако имам медицински проблем или скоро съм претърпял инцидент?

Посъветвайте се с лекар ако имате съмнения, че скокът с парашут може да Ви навреди или имате обективни противопоказания. Ние можем да кажем какво представлява скока, но решението си остава Ваше.

Мога ли да скачам сам?

Да, ако сте сертифициран парашутист и имате лиценз. Ако спортът представлява интерес за Вас , разгледайте секцията ни Училище за парашутизъм.

Докога е валиден ваучерът/Тандемният скок?

Шест месеца след датата на закупуване. Възможно е да удължите валидността на ваучера си не по-късно от 30 дни преди дата на изтичане на настоящата му валидност. Моля обадете ни се.

Как мога да заплатя резервация или скок за подарък?

Сайтът ни поддържа всички популярни методи за електронни разплащания.  Можете да заплатите с кредитна/дебитна Visa или MasterCard; или по панков път. Изборът е Ваш!

 

Какво ще стане след като платя?

Ще получите имейл с потвърждение на Вашата покупка или ваучер. Всяка поръчка или Ваучер притежава уникален номер, с който се регистрирате в нашата система.

Трябва да представите номера на ваучера в деня на скока, не  е необходимо да носите разпечатания Ваучер или потвърждение.

Мога ли да откажа поръчката?

Имате право, без да дължите обезщетение или неустойка и без да посочвате причина, да се откаже от сключения договор за продажба на Услуга от разстояние, по реда на чл. 24 от Общите условия в срок до 14 (четиринадесет) дни, считано от датата на сключване на договора за предоставяне на Услугата, но не по-късно от 24 часа преди определените дата и час на осъществяване на услугата.